www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Impromat Rallysprint Kopná

Pantálek a Bujáček testovali před Kopnou (FOTO)

foto

19. července 2008 • 02:00

Impromat Rallysprint Kopná patří obzvláště pro moravské posádky k nejprestižnějším závodům celé sezony. Nejinak tomu bude i letos. V okolí Slušovic se i v posledních hodinách před startem podniku testovalo ostošest. Snímky z jednoho takového testu v podání Milana Pantálka a Martina Bujáčka pořídil náš stálý spolupracovník Roman Kašpárek.

žádný příspěvek celý článek »

Na Kopné chybí z favoritů pouze Trněný

foto

19. července 2008 • 01:00

Celkem 105 posádek z České republiky, Slovenska, Polska a Itálie absolvovalo seznamovací jízdy na XVI. IMPROMAT RALLYSPRINT KOPNÁ 2008, který je čtvrtým dílem MIO GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally. K největším favoritům se řadí Roman Kresta, Josef Peták, Roman Odložilík (všichni Peugeot 207 S2000), Jaromír Tarabus, Grzegorz Grzyb z Polska (oba Fiat Grande Punto S2000) a vedoucí jezdec českého šampionátu ve sprintally Josef Semerád (Mitsubishi Lancer EVO IX). Pořadatelům z Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota se z předních jezdců omluvil pouze Karel Trněný, který měl startovat na voze Škoda Octavia WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Roman Kresta testoval Peugeot 207 S2000 před Kopnou (FOTO)

foto

17. července 2008 • 23:40

Na deštěm zmáčených valašských cestách dnes Roman Kresta testoval speciál Peugeot 207 S2000 od maďarské stáje Tagai Racing Technology, se kterým se o nadcházejícím víkendu zúčastní Rallysprintu Kopná. Jak tyto testy probíhaly si můžete prohlédnout na fotogalerii našeho stálého redakčního spolupracovníka Romana Kašpárka.

žádný příspěvek celý článek »

Prolomí Minařík domácí prokletí?

foto

17. července 2008 • 13:15

S odhodláním zlomit nepřízeň osudu, která jej provázela v posledních třech ročnících, nastoupí na start svého domácího Rallysprintu Kopná úřadující sprintový mistr skupiny A Lubomír Minařík. Valašský jezdec, po jehož boku usedne tradičně spolujezdec Viktor Semela, bude na Kopné usilovat i o vylepšení svého postavení v tabulce mistrovství, kde mu zatím po třech soutěžích patří průběžná třetí pozice.

žádný příspěvek celý článek »

Jakub Urban mezi 'velkými kluky'

foto

17. července 2008 • 13:00

Další jezdec poháru mládeže přestupuje mezi 'velké kluky'. Postaví se na start Rallysprintu Kopná ve Slušovicích. Královehradecký jezdec Jakub Urban se účastnil poháru mládeže. Stejně jako většina jeho kolegů z tohoto poháru už dovršil osmnácti let a přestoupil do plnohodnotného závodění.

žádný příspěvek celý článek »

Mojmír Mader na domácím poli

foto

17. července 2008 • 12:35

V Tišnově to bylo jedno velké trápení. Nyní následuje start na domácí soutěži, Rallysprintu Kopná. Jaké to je startovat doma? Mojmír Mader na to říká: "Domácí soutěž je vždy specifická svou atmosférou, spousta kamarádů a známých."

žádný příspěvek celý článek »

Minařík: Máme letos nabité startovní pole

foto

17. července 2008 • 09:00

Od prvního ročníku Rallysprintu Kopná je tento nejpopulárnější rallysprint v České republice úzce spjat s rodinou Minaříků. Zkrátka Kopná jsou Minaříkovi z Podkopné Lhoty. Jeden bratr je ředitel, druhý zástupce, další Minařík je tajemník. Zároveň jsou autory náročné technické tratě a zbylá část rodiny se stará o bezchybné zázemí a zdárný chod celé soutěže. Zástupce ředitele Josef Minařík nám poskytl pár dní před ostrým startem letošního již XVI. ročníku IMPROMAT Rallysprint Kopná 2008 následující rozhovor.

žádný příspěvek celý článek »

Firla na Kopné vyzkouší nového spolujezdce

foto

17. července 2008 • 08:00

Po více než měsíční pauze od minulého klání v Tišnově zaburácí motory účastníků letošního Mistrovství ČR ve sprintrally v okolí Slušovic, kde na posádky čeká již XVI. ročník populárního Rallysprintu Kopná. Nejoblíbenější český sprint pravidelně láká na svůj start mimořádně zajímavé startovní pole, které mohou valašským organizátorům leckteří pořadatelé ostatních českých podniků jen závidět.

žádný příspěvek celý článek »

Klub Mad Max rallye před Kopnou

foto

17. července 2008 • 02:00

O nastávajícím víkendu se obě posádky MAD MAXu chystají na moravskou Kopnou. Impromat rallysprint Kopná je často označován jako nejoblíbenější sprint sezóny, pro posádky z Čech je však velmi náročnou soutěží, neboť zde jsou „přespolní“.

žádný příspěvek celý článek »

Kopná nabídne rallysprint opět na pětníku!

foto

16. července 2008 • 08:00

Nejpopulárnější český rallysprint na Kopné se tradičně odehrává na velmi malém prostoru. Nejinak tomu bude i při letošním XVI. IMPROMAT RALLYSPRINT KOPNÁ, který startuje v sobotu 19. července v 9 hodin na slušovickém náměstí. Soutěžní posádky a diváci naleznou všechna důležitá místa prakticky na jediném místě.

žádný příspěvek celý článek »

Fiat Rufa Rally Team na dvoch frontoch

foto

16. července 2008 • 06:00

Nadchádzajúci víkend bude pre Fiat Rufa Rally Team veľmi náročný. Jeho jazdci sa naraz predstavia hneď na dvoch podujatiach. V prvom rade sa už v piatok a sobotu predstaví na XVI. ročníku Impromat Rallysprint Kopná v susedných Slušoviciach posádka Grzegorz Grzyb – Przemyslaw Mazur na osvedčenom vozidle Fiat Abarth Grande Punto S2000.

žádný příspěvek celý článek »

Josef Peták před Kopnou

foto

15. července 2008 • 18:30

Příbramská posádka ve složení Josef Peták a Alena Benešová s vozem Peugeot 207 S2000 se o víkendu zúčastní Impromat Rallysprintu Kopná a jistě bude chtít navázat na předchozí rallysprintové výsledky.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Bujáček před domácí Kopnou

foto

14. července 2008 • 05:00

V sobotu 19. července se v Podkopné Lhotě a jejím nejbližším okolí uskuteční šestnáctý ročník nejoblíbenějšího sprintu sezony – Impromat Rallysprint Kopná. Na startu nebude chybět ani osmnáctiletý jezdec z Uherského Brodu Martin Bujáček, kterého bude podruhé navigovat zkušený Štěpán Palivec. Ten se jako Martinův spolujezdec představí i ve zbytku sezony.

žádný příspěvek celý článek »

Kopná hlásí pět vozů kategorie Super 2000 a dvě octavie WRC!

foto

13. července 2008 • 12:00

Nebývale kvalitní startovní pole se objeví na XVI. IMPROMAT Rallysprint Kopná 2008, který je čtvrtým podnikem MIO GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally. Pořadatelé z Rallysprintu Klubu v AČR Podkopná Lhota hlasí po uzávěrce přihlášek celkem 119 přihlášených posádek ze čtyř států. Nejoblíbenější český rallysprint se pojede v okolí Slušovic a Podkopné Lhoty v sobotu 19. července 2008 a slibuje dramatické souboje o sekundy na náročných rychlostních zkouškách.

žádný příspěvek celý článek »

Uzávěrka přihlášek na Kopnou se rychle blíží!

foto

9. července 2008 • 05:00

Dva dny před konečnou uzávěrkou přihlášek na XVI. IMPROMAT Rallysprint Kopná 2008 evidují pořadatelé z Rallysprintu Klubu v AČR Podkopná Lhota přes devadesát přihlášených posádek. A největší nápor v sekretariátu soutěže se dá očekávat v následujících osmačtyřiceti hodinách.

žádný příspěvek celý článek »

toplist