www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Norway (PCWRC)

Fotogalerie ze superspeciálky od Jana Vaškoviče

foto

13. února 2009 • 07:30

Včera večer odstartovala superspeciálkou na dostihovém závodišti v Oslu Rally Norway, druhý podnik letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích. Jaká tam panovala atmosféra můžete posoudit z fotografií, jejichž autorem je Jan Vaškovič.

příspěvků: 1 celý článek »

Superspeciálku ovládl domácí Petter Solberg

foto

12. února 2009 • 21:10

Miláček norských fanoušků Petter Solberg opanoval zahajovací superspeciální rychlostní zkoušku na hypodromu v Oslu. Při prvním startu s Citroënem Xsara WRC porazil s minimálním rozdílem jedničky obou továrních týmů Mikko Hirvonena a Sébastiena Loeba.

žádný příspěvek celý článek »

Rozhovor s Patrikem Sandellem po shakedownu

foto

12. února 2009 • 17:30

Na Rally Norway si odbude Škoda Fabia S2000 premiéru na soutěži mistrovství světa. Za jejím volantem bude sedět bývalý juniorský světový šampion Patrik Sandell a jak naznačil již dnešní shakedown, ostudu by si rozhodně udělat nemusela.

žádný příspěvek celý článek »

Norská rally: Ohlasy po shakedownu

foto

12. února 2009 • 16:50

Letošní Norské rally, která bude tentokráte skutečně tvrdou zimní prověrkou nejen pro jezdce z Neskandinávských zemí, ale i pro piloty odkojené zimními podmínkami a soutěžemi na nezpevněném povrchu, se účastní také trojice českých 'mušketýrů'. Nyní si můžete poslechnout jejich hlasy po dnešním oficiálním shakedownu.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop: ideální podmínky v Norsku

foto

12. února 2009 • 16:00

Specifická sněhová soutěž čeká na posádku Martin Prokop – Jan Tománek. S vozem Mitsubishi Lancer Evo IX se zúčastní úvodního dílu produkčního šampionátu při Norské rally. Díky sněhovým podmínkám a panujícím mrazům lze očekávat klasickou zimní soutěž.

příspěvků: 3 celý článek »

Shakedownu v Norsku kraloval Sébastien Loeb

foto

12. února 2009 • 12:00

Přestože sníh není jeho nejoblíbenějším povrchem a navíc tradiční shakedowny před soutěží nepatřívají k jeho nejrychlejším, testovací zkoušce před Rally Norway kraluje suverén posledních let Sébastien Loeb.

žádný příspěvek celý článek »

Výzva pro Citroën v zemi Vikingů

foto

12. února 2009 • 08:00

Krátce po svém triumfu, double na Rallye Irsko, míří vedoucí tým pohárové klasifikace Citroën Total World Rally Team do Norska. Díky specifické tváři letošního ročníku mistrovství světa je to jediná typicky zimní rallye v programu sezony a proto i velkou výzvou pro obě tovární posádky Sébastien Loeb - Daniel Elena a Dani Sordo - Marc Martí.

žádný příspěvek celý článek »

První fotografie z Norska od Shigeki Tajimy

foto

11. února 2009 • 22:00

Náš japonský kolega Shigeki Tajima se vydal do Norska na druhý podnik světového šampionátu v automobilových soutěžích. Přestože byl kvůli technickým problémům schopen dodat své fotky pouze v nízkém rozlišení, i tak můžete z níže přiložených snímků nasát aktuální atmosféru z okolní krajiny i servisní zóny.

žádný příspěvek celý článek »

Norský ministr spolu s Loebem v hybridní C4 WRC

foto

11. února 2009 • 08:00

Nevšední zážitek čeká tento čtvrtek Jense Stoltenberga, Norský premiér usedne na horké sedadlo vedle pětinásobného světového šampiona Sébastiena Loeba v rámci zahajovací show druhého podniku kalendáře WRC do hybridního Citroënu C4 WRC, který byl veřejnosti poprvé představet v říjnu loňského roku.

žádný příspěvek celý článek »

Na týmy nasazující Fordy v MS se v poslední době lepí smůla

foto

11. února 2009 • 06:00

Smůla i nadále provází týmy nasazující Focusy WRC v mistrovství světa. Po nehodě J-M Latvaly v běžném provozu při přípravě na úvodní soutěž mistrovství, Irskou rally a incidentu, při kterém zkolaboval jeden z organizátorů testu Henninga Solberga si ruka osudu vybrala opět tým Stobartu...

žádný příspěvek celý článek »

Martina Semeráda čeká první start v Mistrovství světa

foto

9. února 2009 • 21:50

Osmnáctiletý soutěžní jezdec má před sebou velkou premiéru na soutěži Mistrovství světa. Pro Martina Semeráda se tento týden otevírá nová kapitola jeho soutěžácké kariéry. Právě na Norské rally, zařazené do seriálu Mistrovství světa, Martin vstoupí do té nejvyšší kategorie soutěží a začne získávat zkušenosti, které jsou nutné k úspěchu na nejvyšší úrovni automobilových rally.

žádný příspěvek celý článek »

Patrik Sandell poprvé testoval Fabii S2000 (+VIDEO)

foto

8. února 2009 • 16:00

Patrik Sandell se o uplynulém víkendu poprvé svezl se speciálem Škoda Fabia S2000, se kterou se představí na konci příštího týdne na prvním podniku letošního seriálu produkčních vozů při mistrovství světa, zasněžené Rally Norway.

žádný příspěvek celý článek »

Obě Imprezy WRC týmu Adapta při testech havarovaly (+FOTO)

foto

6. února 2009 • 22:00

Obě Subaru Impreza WRC S14 týmu Adapta World Rally Team, který při nadcházející Rally Norway vstoupí do letošního světového šampionátu, utrpěly první šrámy již při dnešních testech na zasněžených norských tratích. Jak Mads Östberg, tak Anders Gröndal své vozy úspěšně vyváleli ve sněhu.

žádný příspěvek celý článek »

Petter Solberg představil svůj tým

foto

6. února 2009 • 12:30

Dnes proběhla za účasti dvou stovek novinářů i fanoušků v rodném městě Pettera Solberga Spydeberg tisková konference, ve které tento bývalý mistr světa a dlouholetý tovární jezdec Subaru poodhalí plány na letošní sezónu.

příspěvků: 1 celý článek »

Rally Norway přišla těsně před startem o jednoho z účastníků

foto

5. února 2009 • 13:30

Pouhých pár hodin po zveřejnění startovní listiny na druhou soutěž letošního MS a zahajovací podnik seriálu PCWRC se už tak nízký počet účastníků ještě snižuje. Sněhové dobrodružství na severu Evropy totiž nakonec vynechá indický šampion Gaurav Gill.

žádný příspěvek celý článek »

toplist