www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - FxPro Cyprus Rally 2009 (PCWRC+JWRC)

Junioři budou moci na Kypru použít asfaltové pneumatiky

foto

20. února 2009 • 13:00

Po dlouhé době se vrací do kalendáře mistrovství světa smíšený podnik. První etapa Rally Cyprus bude na asfaltu, zbývající dvě na šotolině. Mezinárodní federace FIA rozhodla, že všichni účastníci budou muset na asfaltové části soutěže používat jednotné šotolinové pneumatiky, v rámci jezdců JWRC však své rozhodnutí přehodnotila.

příspěvků: 12 celý článek »

Jezdci Citroënu: Šotolinové pneu na asfaltu jsou nesmysl

foto

20. února 2009 • 09:00

Piloti týmu Citroën Sport varovali před nesmyslným rozhodnutím použití šotolinových pneumatik i pro první ryze asfaltovou etapu následující soutěže světového šampionátu, Kyperské rally. Ta se vůbec poprvé v novodobé historii pojede na smíšeném povrchu …

příspěvků: 16 celý článek »

Urmo Aava je bez peněz

foto

18. února 2009 • 13:30

Estonský pilot Urmo Aava se před sezónou rozhodl přestoupit do záložního týmu Ford. Jeho situace v mistrovství světa je nahnutá, na začátku sezóny měl totiž peníze pouze na dva závody a za jeden a půl měsíce nového roku se situace příliš nezlepšila.

příspěvků: 3 celý článek »

Petter Solberg potvrdil, že na Kypru pojede opět s Xsarou

foto

17. února 2009 • 14:00

Petter Solberg se vrátil na domácí Rally Norway do kolotoče mistrovství světa. Jeho vystoupení na zasněžené soutěži za volantem francouzského speciálu však skončilo spíše zklamáním. I proto Petter uvažoval o změně vozu, nakonec ale potvrdil, že se na dalším závodě na Kypru představí opět s Xsarou WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Z Citroënu Sport se brzy stane Citroën Racing

foto

6. února 2009 • 23:00

Nadcházející Rally Norway bude poslední soutěží, ve kterých se představí tovární vozy Citroënu Sport v červeném hávu. Automobilka Citroën totiž v rámci nové vizuální identity mění nejen samotný znak, ale také název týmu a zbarvení.

žádný příspěvek celý článek »

Kypr 2009: Na asfaltu se šotolinovými pneumatikami!

foto

20. ledna 2009 • 16:20

Přestože se úvodní den letošní Cyprus Rally (13. – 15. března 2009) odehraje výlučně na asfaltových rychlostních zkouškách, mezinárodní automobilová federace FIA oznámila, že soutěžní vozy budou muset být po celou rally obuty na šotolinových pneumatikách.

příspěvků: 4 celý článek »

toplist