www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - Rallye Monte Carlo

Fotogalerie Petra Frýby z Rallye Monte Carlo

foto

23. ledna 2009 • 22:10

Úvodní soutěž letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge není v žádném případě skoupá na dramatické momenty. Tento fakt potvrzuje také aktuální fotogalerie Petra Frýby, který tentokrát zachytil dnešní smutný konec Rallye Monte Carlo pro Juhu Hanninena a Krise Meekeho.

příspěvků: 5 celý článek »

Videozáznam havárie Nicolase Vouilloze

foto

23. ledna 2009 • 17:15

Během druhé etapy letošní Rallye Monte Carlo po havárii odstoupil úřadující šampion seriálu Intercontinental Rally Challenge, Nicolas Vouilloz. Po nárazu do břehu se u jeho peugeotu odporoučelo zavěšení levehé zadního kola a ani pokus o opravu nedovolil posádce pokračovat. Celý incident se stal přímo před kamerou našeho spolupracovníka Nedbise.

příspěvků: 17 celý článek »

Výlet Stéphane Sarrazina mimo trať (FOTO)

foto

23. ledna 2009 • 01:00

Francouzský tovární jezdec Peugeotu Sport Stéphane Sarrazin měl dnes tlačit na vedoucího Juho Hänninena, místo toho se dlouhých pět minut válel v příkopě hned na úvodní rychlostní zkoušce. Za vydatné pomoci hlavního vyprošťovatele Plhuse se však podařilo dostat vůz zpět na trať.

příspěvků: 2 celý článek »

Fotogalerie z 2. etapy Rallye Monte Carlo od Marka Pléhy

foto

23. ledna 2009 • 00:30

Také druhá etapa letošní Rallye Monte Carlo se nesla ve znamení proměnlivého počasí. Na rychlostních zkouškách v horách na západ od Valence se posádky setkaly se suchem, mokrem, blátem, sněhem, ledem i nocí. Atmosféru čtvrtečních rychlostních zkoušek můžete nasát z fotografií Marka Pléhy.

žádný příspěvek celý článek »

Video z první etapy Rallye Monte Carlo

foto

22. ledna 2009 • 22:00

Po fotogalerii přinášíme i videosestřih Nedbise z první etapy letošní Rallye Monte Carlo. Vzhledem k pádu skály na přejezdu k RZ 1 můžete shlédnout pouze záběry z RZ 3, díky náročným sněhovým podmínkám to však rozhodně stojí za to.

příspěvků: 2 celý článek »

Druhý den Monte ovládly škodovky, přesto vede Ogier

foto

22. ledna 2009 • 21:20

Nejdelší etapa zahajovacího podniku letošního ročníku IRC je již minulostí. Posádky dnes absolvovaly šest rychlostních zkoušek o délce 146 kilometrů a stejně jako během prvního dne dělaly českým fanouškům největší radost tovární škodovky. Až do RZ 9 byl díky dalším třem výhrám v rychlostních zkouškách na čele Fin Juho Hänninen, který se ale vinou defektu na závěrečném testu propadl na třetí místo. Díky tomu se do čela posunul úřadující juniorský mistr Sébastien Ogier.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z 1. etapy Rallye Monte Carlo

foto

22. ledna 2009 • 00:30

Po dlouhé době byla úvodní etapa Rallye Monte Carlo se vším, co tuto soutěž na jihovýchodě Francie dělá. Sucho, mokro, led i sníh, to vše mohly posádky potkat na tratích nad Monte Carlem i v okolí Valence. Jak to na trati vypadalo si můžete prohlédnout na fotografiích Romana Kašpárka a Marka Pléhy.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Rallye Monte Carlo ON LINE se serverem AutoSport.CZ!

foto

21. ledna 2009 • 23:20

Závěrečná etapa RMC bude mít na programu nejen pět rychlostních zkoušek, ale rovněž stěhování celého servisního zázemí z Valence do cílového Monaka. Páteční testy měří celkem 138 kilometrů, ten první a zároveň jediný, který se pojede za světla, startuje v 9:23. Drsným bonbónkem na závěr celé rally budou čtyři klasické a velice náročné úseky v horách nad samotným Monte Carlem, fanoušci i posádky se po letech opět mohou těšit na legendární noční přejezd průsmyku Col de Turini. Závěrečná čtrnáctá RZ dá zavzpomínat na časy, kdy se rally jezdila i hluboko do noci, startuje v sobotu v 0:08.

příspěvků: 3 celý článek »

Video z Rallye Monte Carlo + rozhovor s Kopeckým před startem

foto

21. ledna 2009 • 22:00

Dnes ráno odstartoval zahajovací podnik letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge, legendární Rallye Monte Carlo. Můžete si prohlédnout krátké video ze včerejších příprav a videorozhovor s Janem Kopeckým před startem soutěže tak, jak jej připravil náš kolega Nedbis.

příspěvků: 4 celý článek »

Po prvním dni Monte vede Hänninen se Škodou

foto

21. ledna 2009 • 17:40

Průběžným vedením české Škody Fabie S2000 s Finem Juho Hänninem za jejím volantem skončila první etapa Rallye Monte Carlo, která letos otevírá sezonu Intercontinental Rally Challenge. Už na dnešních třech testech, které dohromady měřily bezmála 80 kilometrů, se naplno projevila tradiční zrádnost tratí Monte a tak se pořadí zásadně přelévalo po každé vložce.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda se přihlásila do seriálu IRC

foto

20. ledna 2009 • 14:30

Česká automobilka Škoda je nejnovějším přírůstkem mezi značkami registrovanými do seriálu Intercontinental Rally Challenge 2009. Tovární tým poprvé nasadí dvojici Fabií S2000 už tento víkend na legendární Rallye Monte Carlo. Do kokpitů usednou Čech Jan Kopecký a finský pilot Juho Hänninen. Oba již mají s IRC jisté zkušenosti, Kopecký loni skončil při Portugalské rally na podiu, Juho Hänninen při premiéře s vozem S2000 dokonce celkově vyhrál Rally Russia.

žádný příspěvek celý článek »

Eurosport přinese letos více přímých přenosů

foto

20. ledna 2009 • 12:00

Satelitní sportovní kanál Eurosport je hlavním důvodem vysoké popularity seriálu Intercontinental Rally Challenge. Po loňských testech na Rallye du Valais hodlá v letošním roce naplno představit přímé přenosy z rychlostních zkoušek.

žádný příspěvek celý článek »

Vouilloz: Monte přilákalo velká jména

foto

19. ledna 2009 • 11:00

Úřadující šampion IRC Nicolas Vouilloz očekává tuhý boj v honbě za obhajobou titulu již v samém úvodu šampionátu, Monte Carlu. Na startu prvního dílu seriálu najdeme se totiž sešla jména jako Stephane Sarrazin jedoucí tovární Peugeot 207 S2000, extovárního pilota Škody, Fordu a Suzuki Toniho Gardemeistera s Puntem, vycházející hvězdu Citroënu Sebastiena Ogiera.

příspěvků: 1 celý článek »

Franz Wittmann z Monte Carla exkluzivně pro AutoSport.CZ (+VIDEO)

foto

16. ledna 2009 • 04:00

Již za necelý týden odstartuje zahajovací podnik letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge, Rallye Monte Carlo. Posádky se v okolí monackého knížectví i Valence pohybují už od minulé neděle, kdy začaly seznamovací jízdy. Jaká je situace můžete poznat z vyjádření i jednoho onboardu od nováčka v IRC, rakouského mladíka Franze Wittmanna.

příspěvků: 3 celý článek »

Meeke: S2000 jsou větší zábava než WRC

foto

15. ledna 2009 • 14:00

Bývalý účastník juniorského světového šampionátu v barvách Citroënu Kris Meeke bude v nadcházející sezóně patřit k největším favoritům seriálu IRC. V minulých dnech měl možnost testovat nové nářadí před Rallye Monte Carlo a následně se podělil o své dojmy.

příspěvků: 1 celý článek »

toplist