www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - Rallye Monte Carlo

Martin Rada po prvním dnu tréninků v Monte Carlu

foto

13. ledna 2009 • 17:00

Hustopečský závodník Martin Rada si plní svůj sen a s číslem 54 za několik dní vyrazí vstříc nástrahám věhlasné Rallye Monte Carlo 2009. Má za sebou první den tréninků a dnes najíždí zbývající rychlostní zkoušky.

žádný příspěvek celý článek »

Legendární Col de Turini se nakonec pojede jinak

foto

13. ledna 2009 • 08:00

Rychlostní zkouška Col de Turini patří nejen k těm nejklasičtějším na Rallye Monte Carlo, ale je doslova legendou mezi všemi na světě. Letos se na jihovýchod Francie vrací proslulá 'noc dlouhých nožů', Col de Turini se však nakonec nepojede v klasické podobě.

příspěvků: 9 celý článek »

Rallye Monte Carlo bez Schelleho a Cavigioliho

foto

12. ledna 2009 • 20:40

Zahajovací podnik letošního seriálu Intercontinental Rallye Challenge přišel o další dvě posádky. Na start legendární Rallye Monte Carlo se nepostaví německý jezdec Niki Schelle, s největší pravděpodobností bude chybět i úřadující šampion dvoukolek Marco Cavigioli.

žádný příspěvek celý článek »

Fabia S2000 poprvé naživo ve válečných barvách

foto

9. ledna 2009 • 16:45

První regulérní soutěž pro novinku ze Škody Motorsport se blíží nezadržitelným tempem. Tovární tým z Mladé Boleslavi ani v těchto dnech neztrácí čas a naplno se věnuje přípravám na zahajovací podnik seriálu Intercoontinental Rally Challenge, legendární Rallye Monte Carlo. Po čtvrtečním testu u Husí Lhoty se zkoušky nové Fabie S2000 přesunuly na tradiční lokalitu u Bělé pod Bezdězem. Podstatnou novinkou bylo první "živé" předvedení válečných barev - zhodnoťte sami na fotografiích našeho spolupracovníka Jana Pavlíčka, jak se design škodovákům povedl.

příspěvků: 4 celý článek »

Vítězem BF Goodrich Drivers Team na Monte se stal Sébastien Ogier

foto

9. ledna 2009 • 14:40

Úřadující juniorský světový šampion Sébastien Ogier, který bude v nadcházející sezóně startovat v juniorském týmu Citroënu, byl vybrán francouzskými novináři do Peugeotu 207 S2000 týmu BF Goodrich Drivers Team pro Rallye Monte Carlo.

příspěvků: 1 celý článek »

Vybrána pětice jezdců do projektu BF Goodrich na Monte

foto

9. ledna 2009 • 13:45

Na Rallye Monte Carlo bude pokračovat úspěšný loňský projekt BF Goodrich Drivers Team. Francouzská federace FFSA, zástupce pneumatikářského koncernu BG Goodrich i Marc Van Dalen z Kronos Racingu dnes zveřejnili pětici jezdců, ze které novináři vyberou jednoho, který se zúčastni zahajovacího podniku seriálu IRC.

příspěvků: 1 celý článek »

Seznam přihlášených na Rallye Monte Carlo

foto

9. ledna 2009 • 13:00

Celkem pětašedesát posádek čítá seznam přihlášených na zahajovací podnik letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge, Rallye Monte Carlo. Bohužel, již nyní to vypadá, že z něj ubydou tři jména, dvě z nich pak oslabí devatenáctičlenné pole vozů specifikace S2000.

příspěvků: 1 celý článek »

Hustopečský závodník Martin Rada si plní klukovský sen a míří závodit do Monte Carla

foto

9. ledna 2009 • 12:00

Již brzy si splní svůj dávný sen hustopečský závodník Martin Rada, jinak ale též výkonný ředitel firmy Agrotec Hustopeče, rovněž dobře známé z aktivit v motoristickém sportu. Ve startovních listinách úvodního podniku letošního stále prestižnějšího šampionátu IRC je totiž jednou ze tří českých posádek také právě dvojice Martin Rada - Roman Petr.

žádný příspěvek celý článek »

Franz Wittmann testoval na Rallye Monte Carlo (+FOTO)

foto

6. ledna 2009 • 18:00

Rakouský jezdec Franz Wittmann jun. vstoupí koncem ledna na mezinárodní soutěžáckou sezónu svým startem v zahajovacím podniku letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge, legendární automobilovou soutěží Rallye Monte Carlo.

žádný příspěvek celý článek »

Na Monte Carlu povoleni ledoví špioni

foto

31. prosince 2008 • 07:00

Rallye Monte Carlo je nejtypičtější příklad automobilové soutěže, na které najdou uplatnění ledoví špioni. Dle regulí FIA i zvláštních ustanovení však byli pro zahajovací soutěž seriálu Intercontinental Rally Challenge zakázáni.

žádný příspěvek celý článek »

Basso: Na Monte je potřeba mít trochu štěstí

foto

30. prosince 2008 • 18:00

Giandomenico Basso, jednička italského Abarthu, je přesvědčen, že je tým i nový vůz po nedávných testech na jihu Francie, které byly zaměřeny na nalezení vhodného setupu a otestování některých nových kompoment, pro úvodní soutěž kalendáře IRC dobře připraven.

žádný příspěvek celý článek »

Bruno Magalhaes bude na Monte chybět

foto

30. prosince 2008 • 17:30

Smutná zpráva přichází z Portugalska, Bruno Magalhaes se i přes původní plán neobjeví na startu legendární Rallye Monte Carlo, která třetí lednový týden otevře novu sezonu Intercontinental Rally Challenge.

žádný příspěvek celý článek »

Toni Gardemeister na Monte s Fiatem Grande Punto S2000

foto

28. prosince 2008 • 23:15

Finský jezdec Toni Gardemeister, který v půlce prosince přišel o angažmá po odchodu týmu Suzuki WRT, se s největší pravděpodobností představí na zahajovacím podniku seriálu Intercontinental Rally Challenge s vozem Fiat Grande Punto S2000.

příspěvků: 10 celý článek »

Andrej Jereb na Rallye Monte Carlo s Peugeotem

foto

26. prosince 2008 • 13:00

Jeden z nejlepších slovinských jezdců současnosti, Andrej Jereb, se po tříleté odmlce vrátí na tratě Rallye Monte Carlo, která ve druhé polovině ledna příštího roku zahájí letošní ročník seriálu Intercontinental Rally Challenge.

žádný příspěvek celý článek »

PG Andersson zatím nabídku od Protonu na IRC nepřijal

foto

23. prosince 2008 • 09:00

PG Andersson po odstoupení Suzuki z mistrovství světa stále zvažuje, kudy povedou jeho kroky v nejbližší budoucnosti. Dostal dokonce dvě nabídky na start při Rallye Monte Carlo, zahajovacím podniku seriálu IRC, obě však odmítl. K jedné z nich je ale možné přidat nadějné slůvko 'zatím'.

příspěvků: 1 celý článek »

toplist