www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Rally Sweden (PWRC+SWRC)

Video ze 2. etapy Rally Sweden od Nedbise

foto

14. února 2010 • 23:50

Přestože již známe výsledky letošní Rally Sweden, ještě se vrátíme do sobotních průjezdů švédskými hvozdy. Jak se početné startovní pole prohánělo po tratích rychlostních zkoušek druhé etapy si můžete prohlédnout na videu našeho stálého redakčního spolupracovníka Nedbise.

žádný příspěvek celý článek »

PG Andersson s Fabií S2000 vítězem první soutěže SWRC ve Švédsku

foto

14. února 2010 • 22:15

Juniorský světový šampion z let 2004 a 2007, PG Andersson, dominoval úvodnímu podniku světového šampionátu ve Švédsku, když dokázal za volantem Škody Fabia S2000 udávat tempo od prvních metrů soutěže a mladoboleslavský speciál dovedl bez problémů do cíle na první pozici stylem start-cíl.

příspěvků: 1 celý článek »

Fotogalerie ze 2. etapy Rally Sweden od Miroslava Knedly

foto

13. února 2010 • 22:15

Na zahajovací podnik letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Miroslav Knedla. Dnes si můžete prohlédnout snímky, jak se mu podařilo zachytit průběh ze dnešní druhé etapy Rally Sweden.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop vyhrál první RZ s Fiestou S2000

foto

13. února 2010 • 20:30

V sobotu 13. února pokračovala Švédská rally 2010 druhou etapou, na jejímž startu nechyběla ani posádka Czech Ford National Teamu ve složení Martin Prokop – Jan Tománek. Úřadující juniorský mistr světa startoval se svým Fordem Fiestou S2000 do druhého dne soutěže ze třetího místa v průběžném hodnocení šampionátu S-WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Video z 1. etapy Rally Sweden od Nedbise

foto

13. února 2010 • 17:20

Také v průběhu páteční úvodní etapy Rally Sweden se po švédských lesích proháněl náš stálý redakční Nedbis. Jaké záběry se mu podařilo zachytit v průběhu prvních osmi rychlostních zkoušek zahajovacího podniku mistrovství světa si můžete prohlédnout právě nyní.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z 1. etapy Rally Sweden od Miroslava Knedly

foto

13. února 2010 • 01:00

Na zahajovací podnik letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Miroslav Knedla. Dnes si můžete prohlédnout snímky, jak se mu podařilo zachytit průběh první etapy Rally Sweden.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop začal čtvrtým časem

foto

12. února 2010 • 09:35

První rychlostní zkouškou odstartovala ve čtvrtek večer ve švédském Karlstadu úvodní soutěž letošního mistrovství světa v rally, která je zároveň historicky prvním podnikem nově vypsaného šampionátu S-WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Video ze shakedownu Rally Sweden od Nedbise

foto

11. února 2010 • 20:50

Shakedownem Rally Sweden dnes začal nový ročník seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích. Na pětikilometrové testovací zkoušce nechyběl ani náš stálý redakční spolupracovník Nedbis. Právě jeho reportážní video si nyní můžete prohlédnout.

příspěvků: 8 celý článek »

Martin Prokop: Ve Švédsku pojedeme tak, aby nás to bavilo

foto

10. února 2010 • 07:00

Úvodní podnik letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích odstartuje v Karlstadu už ve čtvrtek 11. února večer. Úřadující juniorský mistr světa v rally Martin Prokop s navigátorem Janem Tománkem a vozem Ford Fiesta S2000 bude bojovat o premiérové body do hodnocení nového šampionátu S-WRC, vypsaného letos poprvé pro vozy kategorie Super 2000.

žádný příspěvek celý článek »

Semeráda čeká led a sníh ve Švédsku

foto

9. února 2010 • 17:10

Juniorský závodník Martin Semerád v loňském roce absolvoval osm soutěží mistrovství světa z části ve své režii, ale více díky úspěchu v mezinárodním projektu Pirelli Stars Driver. Nabídnutá šance poznávat nejnáročnější světové soutěže vyústila v úspěch, kterým bylo třetí místo v mistrovství světa produkčních vozů PWRC loni na Britské Rally.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën, Loeb a Sordó zahajují tažení za dalším titulem

foto

9. února 2010 • 10:25

S dvěma tradičními posádkami vstupuje Citroën World Rally Team do Rally Švédsko, prvního kola mistrovství světa FIA 2010. A se stejnými cíli jako obvykle - Sébastien Loeb a Daniel Elena vyrazí do boje o jejich již sedmý titul mistrů světa v řadě, zatímco Dani Sordo a Marc Marti sehrají klíčovou roli v úsilí Citroënu o šestou korunu šampionů v Poháru konstruktérů.

žádný příspěvek celý článek »

Nové bodování i v mistrovství světa ?

foto

9. února 2010 • 10:00

Formule 1 zavedla na prosincovém jednání nové bodování pro sezónu 2010. Místo dosavadních osmi by měla bodovat první desítka. Tento systém, který je momentálně kritizován stájemi F1, by mohl být zaveden i v mistrovství světa automobilových soutěží. Rozhodne se dnes do 17:00...

příspěvků: 1 celý článek »

Citroën Junior Team v záři reflektorů

foto

9. února 2010 • 09:45

Do druhé sezony v mistrovství světa FIA WRC vstupuje ve Švédsku Citroën Junior Team. Nasazuje dva vozy Citroën C4 WRC s posádkami Sébastien Ogier / Julien Ingrassia a Kimi Räikkönen / Kaj Lindström.

žádný příspěvek celý článek »

Ken Block přichází do Evropy

foto

9. února 2010 • 09:00

Dvaačtyřicetiletý všeuměl z USA dospěl k názoru, že porovnání s těmi nejlepšími rally piloty na světě je pro něj novou výzvou, které se musí postavit. K rally se dostal přes svou lásku ke sněhu – obyčejný kluk z amerických hor se rozhodl vytvořit speciální obuv pro skateboardisty – a tak se zrodilo DC - značka, kterou proslavil podobný nadšenec a dobrodruh, Travis Pastrana.

žádný příspěvek celý článek »

Patrik Sandell: PG Andersson bude neuvěřitelně rychlý! (+VIDEO)

foto

8. února 2010 • 20:00

Čtvrtý muž loňského produkčního mistrovství, Patrik Sandell, představil na právě skončeném testu před nadcházejícím úvodním podnikem nové sezony světového šampionátu, Švédskou rally, pozměněný design své Fabie S2000 týmu BRR, se kterou se v letošním roce utká o korunu šampiona nově vzniklého mistrovství SWRC, které je vypsané pouze pro vozy kategorie S2000.

žádný příspěvek celý článek »

toplist